DirkvandenBrand-01 klein.jpg

BIOGRAFIE

Na het afronden van zijn HBO-opleiding bij Business School IVA Driebergen is Dirk van den Brand zijn droom achterna gegaan. Hij ging Muziektheater studeren bij Codarts Rotterdam. Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en speelt hij in het ensemble van 'Soldaat van Oranje - De Musical' en is hij een van de zangers van 'The Dutch Tenors'. Dromen komen uit.

De droom van een 8-jarige
Dirk komt uit het Brabantse Uden. Op jonge leeftijd werd er iets bij hem aangewakkerd toen 'Het Is een Nacht' van Guus Meeuwis en Vagant werd uitgebracht. "Dat wil ik ook!" Dacht hij. Met bewondering keek hij naar deze student die met zijn gitaar en zijn stem iedereen mee kreeg met zijn muziek. Dirk startte met het volgen van gitaarlessen en ruilde deze na een aantal jaar in voor zanglessen bij docent Liesbeth Schins.

Foto: Maud Schoonen

Op de basis- en middelbare school greep hij elke mogelijkheid aan om op te treden. Hij maakte muziek met vrienden was leadzanger bij de Udense Big Band en speelde in amateur musicalproducties. 

Studententijd

Ondanks zijn passie koos hij na het afronden van de middelbare school niet direct voor een kunstvakopleiding. Dirk heeft bij Hogeschool IVA Driebergen gestudeerd en rondde daar na 4 jaar de opleiding cum laude af. In dezelfde periode volgde hij zanglessen bij Jack Breikers en trad hij op met diens Musicalkoor 'Say No More'. Daarnaast speelde hij in amateur musicalproducties en zong hij als leadzanger bij verschillende concerten. In 2013 startte hij bij de opleiding Muziektheater van Codarts Rotterdam. Aan het eind van zijn tweede jaar besloot hij de opleiding niet af te ronden, maar verder te studeren bij het Universal Voice Instituut van Alberto ter Doest. Hier heeft Dirk de masteropleiding en daarna de opleiding tot Universal Voice Teacher afgerond.

Zanger, Acteur en Docent

Vanaf begin 2018 maakt Dirk deel uit van het ensemble van 'Soldaat van Oranje - de Musical', daarnaast is hij de understudy van de rol van Victor en tweede understudy van de rol van Erik Hazelhoff Roelfzema. Vanaf 2019 is Dirk een van de zangers van 'The Dutch Tenors', door fans omschreven als 'De Nederlandse Il Divo'. Daarnaast geeft hij zanglessen bij Zangschool Rotterdam.