top of page
Dirk van den BrandFacebook-6.jpg

BIOGRAFIE

Na het afronden van zijn HBO-opleiding bij Business School IVA Driebergen is Dirk van den Brand zijn droom achterna gegaan. Hij heeft in 'Soldaat van Oranje - de Musical' gespeeld en speelt vanaf 2023 in 'Les Misérables'. Daarnaast maakt Dirk onderdeel uit van 'The Dutch Tenors'. Dromen komen uit. 

De droom van een 8-jarige
Dirk komt uit het Brabantse Uden. Op jonge leeftijd werd er iets bij hem aangewakkerd toen 'Het Is een Nacht' van Guus Meeuwis en Vagant werd uitgebracht. "Dat wil ik ook!" Dacht hij. Met bewondering keek hij naar deze student die met zijn gitaar en zijn stem iedereen mee kreeg met zijn muziek. Dirk startte met het volgen van gitaarlessen en ruilde deze na een aantal jaar in voor zanglessen bij docent Liesbeth Schins.

Op de basis- en middelbare school greep hij elke mogelijkheid aan om op te treden. Hij maakte muziek met vrienden was leadzanger bij de Udense Big Band en speelde in amateur musicalproducties. 

Studententijd

Ondanks zijn passie koos hij na het afronden van de middelbare school niet direct voor een kunstvakopleiding. Dirk heeft bij Hogeschool IVA Driebergen gestudeerd en rondde daar na 4 jaar de opleiding cum laude af. In dezelfde periode volgde hij zanglessen bij Jack Breikers en trad hij op met diens Musicalkoor 'Say No More'. Daarnaast speelde hij in amateur musicalproducties en zong hij als leadzanger bij verschillende concerten. In 2013 startte hij bij de opleiding Muziektheater van Codarts Rotterdam. Aan het eind van zijn tweede jaar besloot hij de opleiding niet af te ronden, maar verder te studeren bij het Universal Voice Instituut van Alberto ter Doest. Hier heeft Dirk de masteropleiding en daarna de opleiding tot Universal Voice Teacher afgerond.

Foto: Maud Schoonen

Zanger en (Stem)Acteur

Van 2018-2022 maakte Dirk deel uit van het ensemble van 'Soldaat van Oranje - de Musical', daarnaast was hij understudy van de rol van Victor en van de rol van Erik Hazelhoff Roelfzema. Hij heeft in totaal meer dan 750 voorstellingen van de musical gespeeld. Vanaf 2019 is Dirk een van de zangers van 'The Dutch Tenors', door fans omschreven als 'De Nederlandse Il Divo'.

Sinds begin 2022 is Dirk tevens te horen op Storytel. Hij heeft inmiddels een aantal boeken mogen inspreken.

Momenteel maakt hij deel uit van de Nederlandse tourproductie van 'Les Misérables'. Als Bamatabois, Courfeyrac,en als understudy van Jean Valjean.

bottom of page